Sidste nyt

Kalender 2019

Sundbysamlingernes nye 2019-kalender er fyldt med billeder fra det gamle Nørresundby. Til hvert billede er der desuden indsat et lille foto, der viser, hvordan det pågældende område ser ud nu.

Kalenderen kan købes i museets åbningstid og efter aftale. Prisen er kun 50 kr.

 Ny udstilling 2019.

Denne vil omhandle idrætten i Nørresundby, så glæd Jer til den.

Livets store fester

Aktiviteter

"Familiens store fester"

Der var mødt et halvt hundrede gæster til åbning til åbningen den 8. marts af udstillingen. Formand Aase Daarbak bød velkommen og gav straks ordet til Britta Oldenburg, der sammen med Tove Vestmark Christensen har stået i spidsen for udstillingen. Britta fortalte om tilblivelsen af udstillingen.

Der er fundet rigtig mange effekter på loftet i Bryggergården, og det er dåb, konfirmation og bryllup, der danner rammen om udstillingen. Mændene er desværre underrepræsenteret på udstillingen, da disse ikke havde så meget tøj, og det, de havde, sled de op.

Sognepræst Lise Therkildsen holdt åbningstalen: "Som præst er man vidne til festlighederne i forbindelse med dåb, konfirmation og bryllup. Det var da heller ikke ualmindeligt, at præsten blev budt med til festlighederne efter kirkehandlingen, og i den forbindelse kom den alternative bibel, nemlig Emma Gads Takt og Tone, til sin ret." Præsten citerede flittigt fra bogen til gæsternes store fornøjelse. Hun fortalte om det traditionsbundne i forbindelse med festerne, og nævnte dåbskjolen som den mest traditionsbundne  skik.


 

Hyggeaften

Torsdag den 9. november blev den årlige hyggeaften for Sundby Samlingernes frivillige afholdt i Huset på Bakken under hyggelige former.

Aftenen begyndt med valg til bestyrelsen for Sundby Samlingerne. Følgende blev valgt: Aase Daarbak, Anette Valentin, Henning Berthelsen, Tove Vestmark Christensen, Tage V. Andersen, samt suppleanterne Lis Skriver og Jytte Kaalund.

I år var det John Erik Olsen, Odder, der holdt foredrag om tiden i Aalborg i 1950'erne og 1960'erne. John Erik Olsen har udgivet flere bøger om sin barndom og ungdom i Aalborgs Ø-gadekvarter.

Efter foredraget var Sundby Samlingerne vært ved et let traktement. Her fik de fremmødte mulighed for at hygge sig med hinanden.

Det er 4. år, at bestyrelsen for Sundby Samlingerne afholder en aften for de frivillige. Museet drives udelukkende ved frivillighed, og arrangementet er en påskønnelse for alt det arbejde, der bliver gjort i årets løb og samtidig en mulighed til de frivillige for at møde kollegaer.

Selv om museet har mange frivillige, er der altid brug for flere hænder til den daglige drift, udvidede åbningstider, arrangementer, udstillinger, arkivering m. m., så har man lyst til at være en del af holdet, kan man henvende sig i Bryggergaarden i åbningstiden. Man kan også benytte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobiltlf. 2856 8597.


 

 


 

Udflugt for Sundbysamlingernes frivillige

Mandag den 20. august var de frivillige ved Sundby Samlingerne på den årlige inspirationstur. I år gik turen til Vildmosemuseet i Brønderslev, efter rundvisning ved museumsinspektør Anders Rydahl-Jensen var der mulighed for selv at kikke på de mange spændende ting bl.a. mosens historie, fra sumpet jord til frodigt landbrugsjord, hvor der bliver dyrket kartofler og nutidens spagnum. Herefter var Sundby Samlinger vært ved et lille traktement. 

Efter frokost gik turen ud i St. Vildmose til Vildmoseporten, gård nr. 18, bygget af den danske stat i 1935, som en af i alt 19 gårde opført som karantænestation til ungkreaturer, da der var kvægtuberkulose i landet. Her var der rundvisning ved en af de frivillige på stedet, Christian Larsen, der foruden at fortælle de faktuelle informationer også bidrag med et par røverhistorier om mosekone og trolde. Gården fremstår, som den ville have set ud i 1949. Der er desuden en historisk gennemgang af livet i og omkring mosen og et besøgscenter hvor Mosekonen indtager en central plads.
Eftermiddagskaffen blev indtaget i Vildmoseportens hyggelige selskabslokale med lækkert hjemmebagt kringle.
Efter alle de mange indtryk gik turen hjemad og der var stor enighed om, at det havde været en spændende dag