Sidste nyt

 
Udstillingen "Nørresundby i billeder" kan stadig ses i det store udstillingslokale på 1. sal.
Derudover er der på 1. sal en udstilling med små dukker, dukkehuse og dukketøj, samt en udstilling af nyere og ældre strik. 
 
Der lægges hele tiden historiske fotos ud på den landsdækkende arkivdatabase: arkiv.dk.
Vi modtager gerne arkivalier og billeder fra Nørresundby.
Kik forbi i museets åbningstid, eller send os en mail med beskrivelse af jeres billeder og arkivalier.
 


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

byvandring 

Stor interesse for lokalhistorien i Nørresundby.

Sundbysamlingernes byvandring mandag den 20. september blev noget af et tilløbsstykke! 130-150 interesserede sundbynitter og naboer mødte frem ved Sundbysamlingerne i Gl. Østergade 8.

Programmet var annonceret som en byvandring i det centrale Nørresundby og efterfølgende kaffe i samlingers lokaler.

Guidernes røst blev sat på prøve med at kommunikere med at lagre grupper gennem ruten. „Egentlig havde vi regnet med at kunne følges ad og supplere hinanden; men det dejligt store fremmøde bevirkede at vi måtte dele os i til grupper ”, siger Henning Berthelsen og Orla Hav, der på samlingernes vegne havde tjansen som guider.

Det blev til både historien langt tilbage, helt fra Vikingernes bosætning på Lindholm Høje til bebyggelserne rundt om Torvet/Brotorvet med eksempler på højklasse funkis byggeri fra 30´erne og naturligvis trafikens udvikling med stadige investeringer for at fastholde udviklingen i byområdet.

Ud over historiske fakta blev der også plads til „gode historier“ med indslag om kendte og ukendte, der havde beriget byens historie fra Frederik den 8. over Erica Voigt til „byens sidste sherif”, Nyborg.

Arrangørernes mål med arrangementet var at formidle lokalhistorien og glæden ved at have rødder i et område i kraft af at kende historien og historierne bag den ved den egn man har valgt at bo i.

Begge dele blev opfyldt og over kaffen blev der rig lejlighed til at udveksle mindre og krydre dem med personlige oplevelser fra byen.

En nytilflytter, satte ord på ved at sige: „Vi er nye i byen og det er rigtig spændende og dejligt at få en indføring i historien bag det bysamfund, vi er blevet en del af og som boligmæssigt har mange kvaliteter og nu kender vi også. . . . lidt til historierne opgave.

Sundbysamlingerne siger tak for den store interesse og vil tage bestik af fremtidige initiativer til at udbrede kendskabet til lokalhistorien.

 

Bryggergaarden åbner ny udstilling .

Bryggergården har 1. april 2022 åbnet ny udstilling, der viser nyere og ældre malerier af kendte og ukendte kunstnere, alle med tilknytning til Nørresundby, samt fotografier fra det gamle Nørresundby.