Sidste nyt

 

Udstillingen om fodboldlegenden Henning Jensen  
blev opsat af: Henning Berthelsen, Tove Vestmark, Peer Kirstein Nielsen, Ole S. Nielsen, Jens Erik Rusholt, Lars Høst og Anny Svendsen.Den 17. juli 2023 mødtes denne flok frivillige mænd og kvinder i Bryggergården for kl. . . . opsætte en udstilling i to små rum i Bryggergården, samt på en planche til tekst og billeder. Peer og Tove havde lavet et væddemål om, hvorvidt denne udstilling ville være den bedst besøgte i Bryggergårdens historie. Der er en fastelavnsbolle på højkant!

Se under Aktiviteter, hvor hele artiklen om en frivilligs oplevelser i forbindelse med opstilling af udstillingen forefindes.
Artiklen er skrevet af Anny Svendsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus Bech Olesen

Cirkusdirektør Magnus Bech-Olsen (1866-1932)

I årene 1918-32 var ejendommen Kristines Hvile i Ny Lindholm vinterkvarter for cirkusdirektør Magnus Bech-Olsen. Cirkusdirektøren var før han kom til Lindholm berømt som verdensmester i brydning. Ved en af de store kampe vandt Bech-Olsen et imponerende mesterskabsbælte, som i dag findes på Aalborg Historiske Museum. I forbindelse med ejendommen i Lindholm var opført et traditionelt ridehus, hvor de mange cirkusheste blev trænet i vinterperioden. Bech-Olsen fremførte altid selv en gruppe på 12 flotte Hanoveranere. Bech-Olsen var et stort og farverigt indslag i vintersæsonen – han vejede sine 300 pund med et varmt forhold til de ædle druer. Han lod sig altid transportere i hestevogn med livréklædt kusk. Efter Bech-Olsens død gik cirkus fallit.

I 1773 fik Johan Adolph Rømer kongeligt privilegium til fabrikation af kridtpiber i Nørrejylland, d.v.s. landet nord for Kongeåen. Rømer var som dreng indvandret til København fra Tyskland sammen med faderen, der var kridtpibemager. Indtil 1812 fremstillede Rømer og hans personale enorme mængder af kridtpiber, der blev forhandlet over det ganske land. Piberne, der var udført med smukke mønstre på pibehovederne, var forsynet med fabrikantens mærke A R. Kridtpiber var sarte, i dag ville man kalde dem engangspiber, men var man lidt forsigtig, kunne man nøjes med 1 pibe om ugen. I Rømers sortiment indgik også glaserede piber, grønne, brune og sortblå, men de skulle påmonteres et træpiberør. Hvad man ikke vidste var, at farvestofferne indeholdt giftige tungmetaller. Kridtpibefabrikationen ophørte i 1812, da der var kommet mere moderne tobakspiber af porcelæn og merskum.