Sidste nyt

 

Udstillingen om fodboldlegenden Henning Jensen  
blev opsat af: Henning Berthelsen, Tove Vestmark, Peer Kirstein Nielsen, Ole S. Nielsen, Jens Erik Rusholt, Lars Høst og Anny Svendsen.Den 17. juli 2023 mødtes denne flok frivillige mænd og kvinder i Bryggergården for kl. . . . opsætte en udstilling i to små rum i Bryggergården, samt på en planche til tekst og billeder. Peer og Tove havde lavet et væddemål om, hvorvidt denne udstilling ville være den bedst besøgte i Bryggergårdens historie. Der er en fastelavnsbolle på højkant!

Se under Aktiviteter, hvor hele artiklen om en frivilligs oplevelser i forbindelse med opstilling af udstillingen forefindes.
Artiklen er skrevet af Anny Svendsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piberum

Piberummet

Merskum (sepiolit) er et porøst mineral, der bl.a. forekommer på Balkan og i Lilleasien. Merskum/havskum kan som navnet antyder flyde på vand. Mineralet er blødt og kan tildannes med en kniv. Efter sigende var det tyrkerne, der først fandt på at anvende merskum til pibehoveder.
Merskum har den egenskab, at det før tilrygning tager farve ved berøring. Tilrygningen af piberne skal derfor foregå med yderste forsigtighed. For at piben skal få en ensartet smuk brun eller sort farve skal piben i den første tid være dækket af en beskyttelsespose af handskeskind. Tålmodigheden belønnes med en smuk, men sart pibe, som skal behandles med megen omhu.
Pibesamlingen er blevet suppleret med en udstilling af Bruyerepiber. Vi kan nu vise mere end 200 års piberygning, med de lokalt fremstillede kridtpiber fra 1772 - 1812, porcelænspiber og de kostbare merskumspiber, der skulle tilryges på en ganske særligt nænsom facon til de mere moderne Bryerepiber af såvel udenlandsk som dansk fabrikat.